alxman30@gmail.com

Alar Vaaks 040-144 3553

Eristysasennukset.

Alar Vaaks

Alar Vaaks 040-144 3553

 


Polyuretaanista yleisesti

Polyuretaanin keksi vuonna 1937 Otto Bayer.  Yksi sen ensimmäisistä sovellutuksista oli Saksan armeijan laivaston pelastusliivi. 1960-luvulla polyuretaani syrjäytti muut eristeet kylmäkalusteissa ja mahdollisti kylmäketjyn rakentamisen. 1970-luvulla polyuretaanin käyttö lämmöneristeenä yleistyi kaikkialla maailmassa. Polyuretaanieristeitä ovat eristelevyt, elementit, ruiskutettavat spraypolyuretaanieristeet ja ikkunoiden ja ovien tiivistämisessä käytettävät pulloista pursotettavat saumavaahdot.

Polyeretaanieriste edut ja ruiskutettava polyeretaanieriste

Polyuretaani ei tarvitse ylimääräisiä kiinnittimiä, alustan tasoitusta tai teippaamista, se on erittäin kustannustehokas ratkaisu.

Polyuretaanivaahto toimii höyrysulkuna ja tehokkaana lämpöä tai kylmyyttä eristävänä materiaalina.

Polyeretaanieriste eristys tarjoaa täydellisen suojan kosteudelta ja homeelta. 

Polyeretaanieristettä käytetään useissa arkipäivän tuotteissa, kuten jääkaapit ja pakastimet. Tämä takaa sen, että kyseessä on hyvin tunnettu, kestävä ja turvallinen eriste.

Polyuretaani vaahto on nopeaa ruiskuttaa, ruiskutuksen jälkeen työvaiheet voivat jatkua viipymatta. Ruiskutettava polyuretaanieriste voidaan helposti liittää vanhoihin rakenteisiin.

Ruiskutettava polyuretaanieristevaahto ottaa huomioon eri rakennusten, rakennusmateriaalien, monimuotopintojen ja käyttöalueiden eristysvaatimukset.

Ruiskutettava polyuretaanivaahto kiinnittyy tiukasti myös epätasaisiin pintoihin, on se ammattilaisen eristemateriaali esimerkiksi hankalasti saavutettavia alapohjatiloja eristettäessä.

Ruiskutettava polyuretaanivaahto on monipuolinen ja energiatehokas materiaali, jolla on useita rakentamisen käyttötarkoituksia.

Yleisin asennusmenetelmä polyuretaanille on pintaruiskutus, jossa pu-eriste ruiskutetaan nopeasti jähmettyvänä vaahtona. Uretaanieriste ruiskutetaan koneellisesti suoraan asennettavalle pinnalle.

Ruiskutettava polyeretaanieriste vahvistaa myös rakenteita

 

Ruiskutettava PU-eriste liimaa ja vankistaa myös rakenteita. Jo pienetkin eristevahvuudet tuottavat erinomaisen eristyksen, PU-Eristeen hyvien eristysominaisuuksien ansiosta. Tämä on huomattava etu, kun tilaa halutaan säästää mutta eristyskyky maksimoida.

Ruiskutettava polyuretaani on paras valinta monista syistä

-Markkinoiden tehokkain eristemateriaali: täysin läpäisemätön, tarttuu epätasaisiin pintoihin ja tarjoaa erittäin hyvät eristysominaisuudet. Lämmönsiirto λd on 0,025 W/mK > 120 mm paksulle eristeelle

-Tiivis eristekerros

-Saumaton ja kiinteä asennus

-Toimii höyrynsulkuna, estää kondenssiveden syntymisen

-Ruiskutettava polyuretaani ei mätäne, homehdu, tai pilaannu.

-Eristyskyky ja muoto säilyvät vuodesta toiseen

-Ympäristöystävällinen ja ekologinen valinta: EKOSPRAY®-eristys säästää energiaa koko rakennuksen elinkaaren ajan. Elinkaarensa lopussa eristemateriaali voidaan polttaa energiaksi tai se voidaan kierrättää.

-Fysiologisesti polyuretaanieriste on haitaton ja kemiallisesti neutraali.

-Täysin läpäisemätön. Ruiskutettava polyretaani eristetyn rakenteen ilman läpäisyarvo on 0 l/h, kun muiden eristemateriaalien vastaava arvo on yleensä 1–15 l/h.

-Todella kevyt ominaispaino (35 – 45kg/m3)

-Ruiskutettava polyuretaani tarttuu lähes kaikille kuiville ja puhtaille pinnoille, esimerkiksi puu, metalli, betoni, asfaltti ja muovi.

-Polyeretaanieriste on ammattilaisen ensimmäinen valinta peruskorjaus- ja julkisivuremontteihin, koska rakenteita ei tarvitse suoristaa tai tiivistää. Ruiskutettava polyuretaanieristemateriaali ei vaadi kiinnittämistä, koolausta tai tukirakenteita. Eriste ei myöskään kastu varastoinnin, tai asennuksen aikana.

-Ruiskutettavalla PU-eristeellä on kaikki polyuretaanin edut. Perinteisempiin eristyslevyihin verrattuna sillä on monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Paksuudeltaan skaalautuva eristekerros tarttuu täysin tukevasti ja saumattomasti epäsäännöllisiin ja monen muotoisiin seinärakenteisiin.

 -Näin julkisivun kunnostus ja muut korjaustyöt voidaan suorittaa ilman:

 • rakenteiden suoristamista
 • rakenteiden tiivistämistä
 • eristeen kiinnittämistä koolaamalla tai kiinnikkeillä

-Ei matkapuhelinverkkoa häiritsevää alumiinikalvoa

-Parhaat lämmönkestävyys- ja palo-ominaisuudet: Polyuretaani vaahto sammuttaa itsensä ja sen pinta hiiltyy, mikä estää tulen leviämisen ja uudelleensyttymisen. Jatkuva lämmönkestävyys on 120°C.

-Ruiskutettava polyuretaanivaahto on hajuton. Se täyttää tiukimmat M1-päästöluokituksen vaatimukset.

Ruiskutettava polyuretaanivaahto sopii erinomaisesti

 • sisäkattoihin ja kattolevyihin
 • ulkoseiniin
 • lattioihin
 • Ajoneuvot
 • Asuinrakennusten ala- ja yläpohjat
 • Kerrostalojen julkisivut
 • Hallit
 • Kontit
 • Kylmiöt
 • Laivat
 • Rakennusten nurkat, myös kylmät
 • Sokkelit
 • Säiliöt
 • Teollisuusputkistot
 • Varastot
 • Vesivaraajat

Polyuretaani eriste nostaa rakennuksen arvoa ja pidentää sen käyttöikää!

Pyydä henkilökohtainen tarjous polyuretaanieristyksestä

Kerro meille kohteestasi ja annamme sitomattoman arvion työhön vaaditusta ajasta ja kustannuksista.